Selasa, 15 Julai 2014

Ramadhan vs Syawal

Assalamualaikum wbt..

Rasanyer ini lah first time saya menyusun kalam didalam blog yg tiada seberapa adanya..... maklumlah....saya bukanlah pandai sangat untuk menyusun bait-bait bicara untuk tatapan siapa siapa yg sudi berkunjung ke blog ini dan insyaAllah jika ada kelapangan...sy akan teruskan coretan di blog kesayangan saya ini....

Ramadhan bakal melabuhkan tirainyer....kemeriahan Syawal sudah kian terasa dek kerana dendangan lagu lagu raya yg berkumandang saban detik dicorong2 radio mahupun di tempat tempat membeli belah.....meriah.....

Peniaga kuih kuih raya...pastinyer tak menang tangan untuk menyiapkan tempahan....begitu juga dengan si tukang2 jahit.....rempitan semakin kencang....debaran dihati...semakin berdetup2...alahai...sempat ker nak siapkan semuanyer.... kaum hawa...pastinyer sibuk memikirkan keperluan keluarga bagai meraikan Aidilfitri...kaum bapa pula.....asyik tepuk dahi....mana lagi aku nak cari ni...

Namun...walau siapa pun kita....apa pun yg perlu kita selesaikan....jgn sampai kita terlepas peluang yg datang sekali shj setahun ini....carilah ruang dan rebutlah peluang....Ramadhan...bulan anugerah yg tidak terhingga....beruntunglah siapa siapa yg dapat menghayatinya dengan  sebaik2 nya....Ramadhan yg masih bersisa ini....masih ada peluang untuk kita hayatinya....

Ayuh...rebutlah anugerah Ramadhan ini....sebelum kita merebut anugerah kemenangan dengan kehadiran Syawal nanti...

Bersama kita....hayati Ramadhan....syukuri Syawal....dengan penuh kesederhanaan...

Salam sayang...

LYN'S


Isnin, 3 Mac 2014

choc special cake with Edible Imej



choc special cake 
deco with personel Edible imej
buttercream roses 
1.5kg/8inchi
RM85








carrot walnut cake


carrot walnut cake
2kg/saiz 10 inchi
cream cheese frostin





Rabu, 5 Februari 2014

Jumaat, 6 Disember 2013